Zelf oorsmeer verwijderen

Wil jij zelf thuis oorsmeer verwijderen? Soms voelt het maken van een afspraak bij de huisarts als een onnodige grote stap. Ach, het valt wel mee. Mijn oor zit dicht, maar dat zal met een paar dagen wel zichzelf oplossen? Toch? Nou niet altijd. Daarom is het goed om stil te staan bij de verschillende manieren hoe je zelf thuis oorsmeer kan verwijderen.

Kies de geschikte methode van oorsmeer verwijderen

Zelf oorsmeer verwijderen is niet iets alledaags en waar menig mens bekend mee is. Bij het kiezen van een manier om oorsmeer te verwijderen is het belangrijk stil te staan bij de methode die je voor ogen hebt. De meeste methode verwijderen het oorsmeer namelijk niet, maar verplaatsen dit alleen. Ook bestaan methode die de gehoorgangen irriteren waardoor nog meer oorsmeer wordt aangemaakt. Allebei methoden waar je dus ver van weg wilt blijven. Je kunt dus het beste een methode zoeken die zo min mogelijk de gehoorgangen irriteert en het oorsmeer daadwerkelijk uit het oor haalt. Uiteraard dien je ook rekening te houden met de gevaren die sommige methoden om oorsmeer te verwijderen met zich meebrengen.

De meest veilige en minst irriterende methode is het spoelen van de oren om zo het oorsmeer te verwijderen. Deze methode ken je misschien al van de huisarts. Er wordt dan een hoeveelheid water door het oor gespoten. Hiermee wordt het oorsmeer losgeweekt en stroomt het met het water mee de gehoorgangen uit. Hoewel dit de beste methode van oorsmeer verwijderen is, dient u hiervoor wel een afspraak te maken bij de huisarts. Gelukkig bestaan er ook producten waarmee u hetzelfde resultaat thuis kan bereiken. Met een zogenaamde oorspuit kunt u zelf ook uw oren reinigen met water. Zo kunt u toch gemakkelijk zelf thuis oorsmeer verwijderen.

 

Wilt u nu thuis zelf uw oorsmeer verwijderen en uw oren reinigen? Kijkt u dan eens naar de oorspuit van Dr. Earcleaner. Deze is speciaal gemaakt voor het veilig, pijnloos en gemakkelijk uitspuiten van uw oren.

 

U kunt de oorspuit hier bestellen!

 

Zo reinigt u toch nog gemakkelijk zelf uw oren. Zelf thuis oorsmeer verwijderen was nog nooit zo makkelijk!

Terug naar blog