Nooit meer vieze oortjes!

In dit artikel lees je hoe je kunt voorkomen dat oorsmeer zich ophoopt in uw in-ear oortjes.

Veel mensen die in-Ear oortjes gebruiken kennen het probleem. Na verloop van tijd hoopt oorsmeer zich op in de roosters van de oortjes. Een niet zo prettig beeld en bovendien ook niet erg hygiënisch. Maar valt daar nu wat aan te doen?

 

Hoe ontstaat het

Zoals in een eerder artikel besproken maken de gehoorgangen continu oorsmeer aan. Dat is niets om u zorgen over te maken. Dat is heel gewoon en goed voor uw oren. Zo worden namelijk vuil en andere bacteriën buiten gehouden. Naar mate meer wordt aangemaakt komt oorsmeer vanzelf uit het oor zetten. Wanneer u oortjes gebruikt wordt het oorsmeer in de roosters van de oortjes geduwd. Dat kan ten koste gaan van de geluidskwaliteit en levensduur van het apparaat. 

 

Regelmatig schoonmaken

Het bevuilen van uw oortjes kan worden voorkomen door de oren regelmatig schoon te maken. Daarmee wordt bedoeld de gehoorgangen te reinigen. Het oorsmeer terugduwen werkt enkel averechts. U kunt uw oren het beste schoonmaken door deze te spoelen. Hierdoor wordt het oorsmeer losgeweekt en loopt het vanzelf de gehoorgangen uit. 

Kortom: oorsmeer is heel normaal, reinigen kan, maar terugduwen niet

Spoel de oren daarom zo nu en dan eens uit en u zult zien dat uw oortjes een stuk minder vuil raken. Zo haalt u het beste uit uw gehoor als uit uw apparatuur!

Terug naar blog